l'espiga del buit
 

El títol del llibre, L’espiga del buit, prové d’un vers del meu darrer poemari (Anvers, 2006). Entenc el recull amb què he estat guardonat amb el premi Maria Mercè Marçal com un llibre frontissa i, alhora, com un llibre frontera. D’una banda, sorgeix del que he anomenat Tríptic del Vers (format pels volums Versllum, El Convers i Anvers), al qual deu reminiscències i ressons com, per exemple, els talls versals, el vertigen d’alguns abismes tipogràfics o la puntuació desobedient. De l’altra banda, però, anuncia un nou camí: el meu estat poètic d’ara, que es podria resumir en la idea que el buit que conformava el meu Tríptic del vers ha volgut esdevenir un buit ple, fructífer i rodó. La tensió entre la por i l’entusiasme, que són constants en la meva poesia, apareixen en el present llibre, el qual he volgut construir no des de la certesa, sinó des de la interrogació. La passió amorosa, que és alhora la passió per la paraula poètica, em guien de bell nou en aquesta nova senda.

poema

Agraesc la col·laboració de MallorcaWeb

Copyright© dels textos literaris: miquel bezares. És permesa la impressió en paper prèvia sol·licitud a l'autor i, en el seu cas, a la casa editora. Copyright© de la resta de textos: els autors.

Llibres, textos, inèdits Originals digitals El que n'han dit Dades biogràfiques Àlbum de fotografies de l'autor In english Novetats sobre l'autor i sobre el web Torna a l'inici